Jump to: About, Hotels, Transport, Attractions, City map, Information, Weather, SoMe, Prices or search the World - enter sentence or part of word

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

#Brest

Compare prices for travel and stay

Just 1 click - try the multi search engine for the cheapest travel and stay, the engine search in more than 700 different sites for the cheapest offers.

Destination Video

Get travel inspiration in video from the destination, we looked up some good travel videos from YouTube.

Visit Brest

Brest ligger i Bretagne på et beskyttet sted nær den bretonske halvøs yderste spids og er en af de vestligste byer i hele Frankrig.

Det er ikke alene en smuk havn, men den er også en af de vigtigste franske militærhavne. Den ligger på kanten af det europæiske kontinent lige ved Atlanterhavet, og byen har tilbragt de sidste par årtier med at blive et tjenestebaseret i stedet for et industrielt samfund.

Er du klar til personligt at opleve denne utrolige havneby, der er gennemsyret af historie? Hvis du er det, så er her et par forslag, du kan overveje i at opleve i løbet af din tid i dette samfund.

Det vigtigste sted at se? Chateau de Brest

Betydningen af Brest som strategisk havneby har været kendt siden begyndelsen af det 17. århundrede og historien om dette samfund begynder med dets slot. Chateau de Brest blev bygget som befæstning over to århundreder, indtil det faldt under nazistisk kontrol under anden verdenskrig. Da de allierede genvandt området, begyndte den vægt, der blev lagt på opbevaring af våben, at ændret sig i dette samfund, og det begyndte at fokusere på at levere tjenesteydelser.

En tur rundt på chateauet er som at træde tilbage i middelalderen. Selve slottet er velbevaret, og de dele, der havde brug for at blive restaureret eller genopbygget, blev gendannet meget omhyggeligt, så de passede perfekt til de eksisterende strukturer. Fra toppen af voldene vil du være i stand til at se denne by udstrakt foran dig, og det er et helt fantastisk syn!

Fordi det er en havneby med vægt på militæret, er det Nationale Flådemuseum også et af de bedste museer af sin art, ikke kun i dette land, men i hele verden. Det ligger inde i slottet, og du får et indblik i, hvordan Brest har udviklet sig fra havperspektivet, når du dvæler langs udstillingerne. Slut din tid her af med et stort måltid på en af fiskerestauranterne langs molen, så har du skabt den perfekte dag.

Hvorfor ikke også lære historien om havene?

Oceanopolis ville være et lækkert navn for hvad som helst, men i Brest vil du komme til at lære om historien om planetens oceaner fra et videnskabeligt perspektiv. Det er et udstillingsvindue for den forskning, som det franske folk har forpligtet sig til inden for oceanografi og der er tre sjove pavilloner at udforske, der er dedikeret til de tre primære marine økosystemer, der findes på planeten.

Det er et travlt område, så vær klar til at have masser af mennesker omkring dig. Der findes butikker og restauranter i overflod i dette videnskabelige kompleks, og der er ofte skoleprogrammer for børnene. Mere end 4 millioner mennesker har besøgt dette sted siden 2000 og med god grund: Det er interessant, giver dig mulighed for at se på udstillinger og film, og lader dig se over 10.000 forskellige arter af havdyr i over 50 forskellige tanke.

Er du snart klar til at besøge Brest? Fra havet til plateauet og alt derimellem, har denne smukke by meget at byde på, og det nye perspektiv, den giver dig, vil give dig en afslappende og sjov oplevelse.

 

Sightseeing and Tours

Get a local guide for a personal city tour or find inspiration at our partner program with attractions and citytours.

Check the many offers

Where to stay ?

Hotel or Apartment ? Which are the best hotels ? and where do I find the best offers ? Find inspiration on where to stay in a selection of the highest rated and recommended hotels and apartments. The hotel ratings are updated by TrustYou customer reviews.

Map and distances

Have a look at Google map if you need to know where you go and need to calculate distances or get a route description.

Local information

When you are visiting the city, make use of the local tourist information where you can get free and professional assistance in planning what to see and do during your vacation. At the tourist information you can also get a wide range of brochures and maps of the city and the region for free.

In the following section you can find more local information about the city.

Brest Tourist Information

Office du Tourisme Brest
8 Avenue Georges Clemenceau
29200 Brest

T: +33 2 98 44 24 96

www: Website Link

Tourisme Bretagne

Comité Régional du Tourisme de Bretagne
1 Rue Raoul Ponchon
35069 Rennes Cedex

www: website link

Closest terminals to the city

Here you can see which terminals lies closest to your destination

Rent your transport

Vacation by "own" transport is easy to arrange and in many cases it can turn out to be the cheapest solution.

Rent a car

Search best prices on renting a car at our partner engine that will do a search among both international and local car rental services, search among all larger rental companies

Good to know

Below you can find links to things that is good to know during your vacation.

Info

More

  Weather and forecast

  Here you can see the actual weather and the weather forecast for the coming days.

  Brest
  broken clouds
  15.7 ° C
  16.3 °
  15.2 °
  97 %
  3.1kmh
  75 %
  Tue
  18 °
  Wed
  18 °
  Thu
  18 °
  Fri
  17 °
  Sat
  19 °

  + Information

  Below you can see some bonus information about the destination and you can see and rate the destination in the section visitors ratings

  Visitor City ratings

  Below you can see other visitors ratings and comments on the city, and you can rate the city yourself. You are welcome to add places of interest or good or bad experiences from your visit.

  Submit your review
  1
  2
  3
  4
  5
  Submit
       
  Cancel
  Create your own review
  Brest
  Average rating:  
   0 reviews

  Social media links

  We are on social media and you are welcome to have a look and join the discussion at some of our travel related sites

  Top 10 popular hashtags on our sites:

  #travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

  More popular hashtags are:

  #Brest #iBrest #VisitBrest #Bretagne #Brittany #VisitBretagne #VisitBrittany #France #VisitFrance #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here