Jump to: About, Hotels, Transport, Attractions, City map, Information, Weather, SoMe, Prices or search the World - enter sentence or part of word

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

#Colmar

Compare prices for travel and stay

Just 1 click - try the multi search engine for the cheapest travel and stay, the engine search in more than 700 different sites for the cheapest offers.

Destination Video

Get travel inspiration in video from the destination, we looked up some good travel videos from YouTube.

Visit Colmar

Colmar er en lille by, der ligger i Alsace-regionen i det nordøstlige Frankrig. Alsace er det sted, hvor Frankrig møder Tyskland, og regionen er gået frem og tilbage mellem de to lande gennem årene. Resultatet er en unik blanding af deres to kulturer.

Colmar var tilsyneladende inspiration til landsbyen i Disney-filmen Beauty and the Beast, og det er ikke svært at se hvorfor. At gå gennem gaderne er som at være inde i en barndoms eventyrhistorie.

Colmar blev erobret af franskmændene i 1673, men Tyskland erobrede hele Alsace-regionen i 1871. Regionen forblev tysk indtil efter første verdenskrig, da den blev givet tilbage til franskmændene og derefter midlertidigt blev besat af tyskerne under anden verdenskrig. Det var den sidste by i Frankrig, der blev befriet i slutningen af ​​krigen og har været fransk siden da. Men dens historie betyder, at det ikke er nogen overraskelse, at du kan se en tysk indflydelse på Colmars arkitektur.

Colmar har ikke en enorm liste over must-see attraktioner, men hvad den har er naturskønne steder overalt. Overalt ser du farverige malede huse ved vandet, træskodder, snoede brostensbelagte gader og vindueskasser draperet med blomster.

Colmar er det perfekte sted at vandre rundt og se, hvad du støder på. Lokalbefolkningen synes med rette at være stolt af deres hjem, og alt er pænt malet og vedligeholdt. Nogle bygninger er dekoreret med hængende lamper, ure og hjerter – så er der nogle få, der har taget det til det ekstreme ved at hænge cykler, stole, og hvem ved hvad der ellers er foran. I Colmar ser det ud til, at dit hus er et kunstværk såvel som et sted at bo.

Blandt husene er der en blanding af butikker, der sælger lokale produkter som chokolade og vin, samt kunst og antikviteter. Nogle af butikkerne har udsmykkede smedejernsskilte, der hænger over gaden for at vise, hvad de sælger. Der er også masser af caféer ved vandet og gemte kælderrestauranter. Og hvis du besøger Colmar i julen, er gaderne draperet med lys og fyldt med markedsboder, der sælger lokal mad, drikke og gaver.

Byen har nogle få museer at udforske, herunder Unterlinden Museum med dets berømte Isenheim Alter fra det 16. århundrede. Der er også et legetøjsmuseum og Bartholdi-museet i huset, hvor den lokale kunstner Frederic-Auguste Bartholdi blev født. Bartholdi er mest berømt for at skabe Frihedsgudinden – og du kan finde en 12 meter høj replika af statuen på vejen mellem Strasbourg og Colmar lige uden for byen.

Besøg den gotiske St. Martins kirke med sit farverige flisetag og farvet glas fra det 13. århundrede. Koïfhus var byens tidligere toldhus bygget på mødestedet mellem to store gader. Der er knap en grim bygning i centrum af Colmar, men tingene når maksimal smukhed i området nær Quai de Poissoniers, der har fået tilnavnet “Petit Venice”. Colmars Lille Venedig er det sted, hvor du finder den billed-perfekte række bindingsværkshuse malet i pastellfarver af lyserød, gul og himmelblå ved siden af ​​kanalen.

Colmar er også en god base for at udforske Alsace vinregion, som er berømt for sine hvide vine. Foruden lækre Rieslings finder du også Gewurztraminer og Pinot Gris sorter, roséer fremstillet af Pinot Noir og en lokal mousserende vin kendt som Crémant d’Alsace. Der er masser af vinbarer og butikker i Colmar, hvor du kan prøve områdets vine, men hvis du vil finde ud af mere, kan du også tage ud på Alsace Vinrute.

Den fulde rute dækker over 170 kilometer og har hundredvis af vinmarker og vinproducenter, du kan besøge. Men tættest på Colmar ligger Eguisheim, som kun er 7 km væk på cykel og er kendt for sit gode udseende såvel som sin vin. Eller hvis du vil gå længere væk, er der guidede ture til de omkringliggende landsbyer Kaysersberg, Riquewihr og Hunawihr.

 

Sightseeing and Tours

Get a local guide for a personal city tour or find inspiration at our partner program with attractions and citytours.

Check the many offers

Where to stay ?

Hotel or Apartment ? Which are the best hotels ? and where do I find the best offers ? Find inspiration on where to stay in a selection of the highest rated and recommended hotels and apartments. The hotel ratings are updated by TrustYou customer reviews.

Map and distances

Have a look at Google map if you need to know where you go and need to calculate distances or get a route description.

Local information

When you are visiting the city, make use of the local tourist information where you can get free and professional assistance in planning what to see and do during your vacation. At the tourist information you can also get a wide range of brochures and maps of the city and the region for free.

In the following section you can find more local information about the city.

Colmar Tourist Information

Office du Tourisme Colmar
Place Unterlinden
F – 68000 Colmar

T: +33 (0)3 89 20 68 92

www: website link

Tourisme Grand Est

Agence Régionale du Tourisme Grand Est
Bureau de Colmar
Château Kiener – 24 rue de Verdun
68000 Colmar

www: website link

Closest terminals to the city

Here you can see which terminals lies closest to your destination

Rent your transport

Vacation by "own" transport is easy to arrange and in many cases it can turn out to be the cheapest solution.

Rent a car

Search best prices on renting a car at our partner engine that will do a search among both international and local car rental services, search among all larger rental companies

Good to know

Below you can find links to things that is good to know during your vacation.

Info

More

  Weather and forecast

  Here you can see the actual weather and the weather forecast for the coming days.

  Colmar
  clear sky
  18.1 ° C
  20.2 °
  15 °
  89 %
  2.1kmh
  0 %
  Tue
  23 °
  Wed
  25 °
  Thu
  25 °
  Fri
  25 °
  Sat
  24 °

  + Information

  Below you can see some bonus information about the destination and you can see and rate the destination in the section visitors ratings

  Visitor City ratings

  Below you can see other visitors ratings and comments on the city, and you can rate the city yourself. You are welcome to add places of interest or good or bad experiences from your visit.

  Submit your review
  1
  2
  3
  4
  5
  Submit
       
  Cancel
  Create your own review
  Colmar
  Average rating:  
   0 reviews

  Social media links

  We are on social media and you are welcome to have a look and join the discussion at some of our travel related sites

  Top 10 popular hashtags on our sites:

  #travel #cheaptravel #flight #hotels #travelblog #guide #hotelsearch #apartments #cheaphotels #flightsearch

  More popular hashtags are:

  #Colmar #iColmar #VisitColmar #France #VisitFrance #TouristInformation #Sights #BestSights #Sightseeing #Vacation

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here